fine dining op de blooming manier

culinair en fair genieten

Met twee restaurants, een brasserie met bar en een strandpaviljoen is blooming de perfecte bestemming voor culinaire fijnproevers en levensgenieters. Van fine dining tot de perfecte hamburger. Een klassieke fles wijn of een smaakmakende cocktail. Uitzicht op het bos, op de duinen of op de zee. Eten bij blooming is (di)vers, goed en smaakt naar meer. Het team van getalenteerde chefs en chefs-to be staat dagelijks voor je klaar. Dit is fine dining op de blooming manier.

Lange Tafel Lunch©GittaPolak (4)

onze drie restaurants

's morgens geoogst, 's avonds op het menu

De ingrediënten die worden gebruikt komen zoveel mogelijk uit de eigen biologische moestuin, welke te vinden is bij landgoed Het Hof, en van boeren uit de regio. Onze keukenbrigade haalt zijn inspiratie uit de Hoftuin. Deze Hoftuin is de rode draad door het menu van blooming. Samen met de tuinman maakt de chef elk jaar een zaaiplan, hierdoor kookt blooming automatisch met de seizoenen mee. Wat er ’s morgens wordt geoogst staat ’s avonds op het menu.

In het hoogseizoen vertrekt er dagelijks, soms wel twee keer per dag, een bakfiets vol verse producten van de Hoftuin naar de blooming keukens. De eerste stop is de keuken van Het Hof, waar chefkok Daniël Meuleman met de scepter zwaait. De volgende stop is de keuken in blooming hotel. Hier vind je de keuken van restaurant Zandhoeve en onze blooming brasserie. Ook hier laten de chefs zich inspireren door alles wat er uit de tuin komt. Soms wordt er op de dag zelf een aanpassing in het menu gedaan zodat de verse producten uit eigen biologische tuin direct geserveerd kunnen worden. Dit haal je niet uit een boekje.

ontdek onze Hoftuin

Eten uit eigen tuin. Dat proef je. Op slechts 2 kilometer van blooming hotel vind je Het Hof. Bij Het Hof vind je onze biologische moestuin, waar meer dan 50 soorten groente, kruiden en fruit een onuitputtelijke bron van inspiratie zijn voor onze keukenbrigade. Onze chefs zich dan leiden door de tuin en koken met de seizoenen mee.

Of het nu zomer is of winter is, in de Hoftuin is altijd wat te doen. In de Hoftuin werken de bewoners van Scorlewald, een zorginstelling voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Hier zaaien, oogsten, harken, maaien, snoeien, schoffelen ze en doppen ze de boontjes. Zo zorgen ze dagelijks voor verse producten voor in de blooming keukens.

meer lezen over de Hoftuin

eten-drinken-blooming-restaurant3
hoftuin-scorlewald-blooming
restaurant-zandhoeve-blooming-bergen
eten-drinken-blooming-restaurant13
brasserie-juni-6
eten uit eigen hoftuin vergadering blooming
scorlewald-en-blooming-in-bergen
eten-drinken-blooming-restaurant11
eten-drinken-blooming-restaurant
eten-bij-blooming-bergen
eten-drinken-blooming-restaurant10
restaurant-zandhoeve-blooming-bergen2
eten-drinken-blooming-restaurant7
eten-drinken-blooming-restaurant14
eten-drinken-blooming-restaurant2
eten-drinken-blooming-restaurant3
eten-drinken-blooming-restaurant4
eten-drinken-blooming-restaurant8
eten-drinken-blooming-restaurant9

wil jij ook werken met producten uit eigen moestuin?

eten op het strand?

Op het strand van Bergen aan Zee, slechts 6 kilometer gelegen van blooming hotel, staat strandpaviljoen Soul Beach. Soul Beach is onze partner op het strand en de perfecte plek om te genieten van de kust, de rust en een heerlijke lunch of diner. Relaxt, internationaal, rauw en laidback. Met adembenemende uitzichten over strand, duinen en de Noordzee biedt Soul Beach een stoere, duurzame ervaring.

naar Soul Beach

 

Op de hoogte blijven van het blooming nieuws?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en mis niets!