art to inspire

the blooming gallery

Met the blooming gallery willen blooming nieuwe, jonge en minder bekende kunstenaars de kans en een podium geven om hun werk aan de wereld te kunnen laten zien. The blooming gallery werkt daarom ook zonder commissies en is elke dag vrij toegankelijk.

Bezoek de opening van de nieuwste expositie 'Young Talent' op zaterdag 17 februari om 16:00 uur! Iedereen is van harte welkom en blooming biedt elke bezoeker een welkomstdrankje aan.

the blooming gallery

bezoek de huidige expositie

Young Talent

New talent Max Koetzier draagt vol trots expositieruimtes ‘de Kunstcontainers’ over aan zijn drie kunstenaars-vrienden en medestudenten Zena-Rae, Yant Sie & Isa van der Want. In het hotel laten blooming friends en startende kunstenaars Lisa van Kooij, Daphne Bleeker en Marleen Bouma hun nieuwste werk zien.

te zien van 1 februari tot 6 april

meld je aan voor de opening

meet
the artists

Schermafbeelding 2023-09-29 115839
Schermafbeelding 2023-09-29 115919
Schermafbeelding 2023-09-29 115942
Schermafbeelding 2023-09-29 120021
Schermafbeelding 2023-09-29 120038

Daphne Bleeker

schilderijen, kleding en tekeningen
Daphne Bleeker is een in Amsterdam gevestigde kunstenaar die schildert, illustreert en kleding maakt. Geïnspireerd door Gauguin, Moeder Natuur, Japanse esthetiek, vrouwelijke sensualiteit en perfecte onvolkomenheden. Sinds ze een potlood kon vasthouden, tekent ze al. Ze is een autodidact kunstenaar met een achtergrond in mode en design.

isa van der want
Isa van der Want kunst2
Isa van der Want kunst
Isa van der Want kunst3

Isa van der Want

fotografie
Isa van der Want, een jonge maker en fotografe, met het verlangen om haar eigen kijk op de wereld vast te leggen en te delen. Haar werk ademt het documentaire karakter van een verhaal uit, waarbij het mens zijn centraal staat. Hierbij zijn haar omgeving en vrienden een constante bron van inspiratie. Het analoge medium is voor Isa een herinnering aan de schoonheid van authenticiteit. Sta stil en ervaar.

zena rae
zena rae-kunst
zena rae-kunst2
zena rae-kunst3

Zena Rae

schilderijen
Zena-Rae (2001) is multidisciplinair maker en DJ. Ze schildert, tekent en schrijft over en vanuit zichzelf. Bijna 5 jaar na het overlijden van haar moeder begon ze met het schilderen als een wijze van tijd doorbrengen met iemand die er niet meer is. Deze serie beeldt haar en haar moeder af in een waterdans genaamd Watsu, een soort helende watertherapie die haar moeder beoefende. Maken is voor haar het verwerken van alle pracht, moeilijkheden en nuances van het leven.

Yant Sie kunstenaar
Yant Sie kunst
Yant Sie kuns

Yant Sie

beelden
Yant Sie is een kunstenaar die voornamelijk bezig is met het maken van kleurrijke en unieke creaties van klei. In deze installatie staan vier asbakken die laten zien dat elk object, zelfs asbakken, die vaak een fabrieksmatige en oninteressante uitstraling hebben, een kans kan zijn om iets te creëren dat het oog trekt in plaats van afstoot.

Schermafbeelding 2023-09-19 105021
norwegian-woods-levkartcreative-2
Schermafbeelding 2023-09-19 105233
sunsetatthekeys-levkartcreative
tokio-levkartandcreative
whatsappimage2022-10-22at112034pm

Lisa van Kooij

schilderijen
Lisa van Kooij begon haar carrière met expressief werken (kleurrijke stillevens op tafel met drukte en wanorde) en kleurrijke abstracte werken. Naast deze schilderijen zijn er ook klassieke, meer realistisch geschilderde werken gemaakt. Na veel trial and error, kan gezegd worden dat haar passie bij de abstracte kunst is gaan liggen, ofwel het moderne. Binnen de kunsten die ze maakt, haalt Lisa haar inspiratie uit de schoonheid van de natuur. Daarbij focust zij zich op de verschillende landschappen, zonsondergangen en/of de prachtige kleurrijke luchten.

Marleen Bouma
20230414_211430_100%

Marleen Bouma-Kalshoven

beeldend werk – fotografie
De opleiding fotografie deed ik nog in de analoge tijd. Daarna volgden vele jaren teken- en schilderles en raakte ik mijn camera niet zoveel aan.Toen mijn leven tijdens corona noodgedwongen tot stilstand kwam begon ik opnieuw te fotograferen: ditmaal volledig digitaal. Zónder verwachting en zónder vastomlijnd doel fotografeerde ik wat ik tegenkwam. En dát pad – spelen met beeld – bewandel ik nu nog steeds.

meld je aan voor de opening op zaterdag 17 februari

Vanaf 16:00 uur ontvangen we je graag met een welkomstbubbel, kom jij ook?

tafelen bij blooming

cultureel genieten bij blooming
cultureel genieten bij blooming

ontdek blooming

Blijf overnachten in een van onze comfortabele kamers zodat je meerdere dagen kan genieten van al het moois en bijzonders tijdens de Kunst10Daagse. Bekijk ons aanbod kamers en arrangementen en geniet van blooming bij blooming.

hotel blooming

blooming-hotel-natuurgebied