Kunst10Daagse

blooming gallery

Bij blooming hotel verheugen we ons op de Kunst10Daagse (K10D), een bijzonder evenement waar meer dan 300 kunstenaars hun werken tentoonstellen op ongeveer 160 verschillende locaties in het weelderige kunstenaarsdorp Bergen en in het kustdorp Bergen aan Zee in Noord-Holland. Traditiegetrouw vindt dit culturele festival plaats in de maand oktober. Ook dit jaar opent blooming haar deuren als gallery tijdens deze prachtige maand en geeft zij (nieuwe) kunstenaars een podium. De Kunst10Daagse is van 20 oktober t/m 29 oktober 2023.

kunst10daagse bij blooming in Bergen

art to bloom and inspire

Bij blooming willen we kunstenaars uit Bergen en omgeving de ruimte geven om te bloeien en te delen. Daarom openen we dit jaar de blooming gallery, waar bekende kunstenaars uit Bergen co-exposeren met (door henzelf aangeprezen) new talent. Op deze manier geven we de gerenommeerde kunstenaars uit Bergen een plek om hun nieuwste werk te laten zien en creëren we een podium voor nieuw talent. Door middel van een samenwerking met een bekende kunstenaar geven we ze de eerste middelen die ze nodig hebben om hun werk aan de wereld te kunnen laten zien.

kunst10daagse-bij-het-hof-in-Bergen

blooming meets Kunst10Daagse

kunstroute

Om alle exposities aan je te kunnen laten zien hebben we een leuke kunstroute uitgestippeld. De kunstroute gaat door het hotel, over ons prachtige terrein en eindigt in de speciaal voor de Kunst10Daagse ingerichte expositieruimte. Zo kom je op een leuke manier langs het werk van de professionals en het nieuwe talent. Kom naar blooming hotel en laat je inspireren door de samensmelting van artistiek talent.

Na je bezoek aan de exposities ben je van harte welkom om lekker te komen lunchen, borrelen of dineren in een van onze restaurants.

ontdek onze restaurants

de kunstenaars
Moon-Zijp-Expo-blooming7
bij blooming

Moon-Zijp
Moon-Zijp-Expo-blooming3
Moon-Zijp-Expo-blooming6
Moon-Zijp-Expo-blooming4
Moon-Zijp-Expo-blooming
Moon-Zijp-Expo-blooming5

Moon Zijp

muurbloempjes (objecten)
Moon Zijp is een gediplomeerd kunstenaar (1995 Gerrit Rietveld Academie). Het aanbod om door te stromen naar de tweede fase heeft ze wijselijk afgewezen want ‘school is niet mijn ding’. Ze is overtuigd duizendpoot en autodidact, organisatorisch talent, licht chaotisch, nieuwsgierig, impulsief, meestal vrolijk, oplossingsgericht, praktisch.

Moon Zijp exposeerde tijdens de K10D haar Muurbloempjes in blooming hotel. Zowel los aan een lange wand en voor de ramen als geclusterd in een Samenscholing, een Opstootje en een Bloeinest. Het concept van de Muurbloempjes sluit naadloos aan bij de filosofie van blooming. blooming is zelf constant aan het groeien en bloeien, zelfs de gasten worden uitgedaagd om tot bloei te komen tijdens hun verblijf.

Jeroen195-28_600x800px
pauw-compleet
struisvogel_1
set1
hert-hoog-5-201
reiger

Jeroen Tromp

ontwerper & meubelmaker
Geboren te Schagen in 1967. Jeroen heeft zijn opleiding aan het Hout- en Meubileringscollege cum laude afgerond. Hij woont en werkt in Waarland (N-H). Perfectionisme, durf en liefde voor de natuur zijn een aantal steekwoorden die hem en zijn werk omschrijven. Met de precisie die Jeroen Tromp bezit maakt hij van zijn tafels unieke objecten.

koetziervanhooff-portraitjohnhicks001-768x512
koetziervanhooff-yogallery-alkmaar-lying-women-sail-e1684361384592-1024x1024
koetziervanhooff-blooming-permexh-trap-03-e1656944945770
Schermafbeelding 2023-09-19 104528
koetziervanhooff-blooming-bergen-permexh-cover-1-1024x576 (1)
Schermafbeelding 2023-09-19 104714
koetziervanhooff-yogallery-alkmaar-sail-woman-window-e1684361393965-1024x1024

Inge Koetzier van Hooff

schilderijen
Inge Koetzier van Hooff is schilder / tekenaar en werkt sinds 2005 als professioneel beeldend kunstenaar. Bij blooming zijn o.a. haar werken in inkt te zien. Op boekpagina’s van haar opa’s boeken over geneeskunde heeft zij planten en kruiden gezet. Het gaat over het doorgeven van kennis, genen en liefde en zijn dan ook planten die werken als voeding, medicinaal of als afrodisiacum.

Inge wisselt fasen van geconcentreerd, minimalistisch werk in inkt of schilderijen in een sober palet, af met uitbundige, figuratief abstracte werken in kleur en verf. Haar (ook digitale) techniek in combinatie met het gebruik van vaak oude zeilen, boekpagina’s of houten panelen als canvas is een integraal onderdeel van Inge’s herkenbare stijl.
Door deel te nemen aan culturele uitwisselingen, tentoonstellingen en ‘artists in residencies’, kan zij haar passies volgen; culturen, mensen en kunst. Door haar werk te exposeren, online te delen en les te geven, inspireert Inge mensen om perspectieven (uit) te wisselen en eigen werk te creëren. Haar werk is aangekocht door musea en particuliere collecties en is internationaal tentoongesteld op verschillende kunstpodia en evenementen.

 

Schermafbeelding 2023-09-19 112921
Schermafbeelding 2023-09-19 105842
Schermafbeelding 2023-09-19 105914
Schermafbeelding 2023-09-19 105811
Schermafbeelding 2023-09-19 105928
Schermafbeelding 2023-09-19 105858

Saskia Kerkhoff

fotografie
Beïnvloed door trends & clichés creëren wij beeld. Overgoten met een vleug nuchterheid en een knipoog. Verleiding in ontwerp maakt portretten bijzonder, reportages verhalend en producten aantrekkelijk. De fotografie is puur en custom made, dus altijd op het lijf geschreven.

Schermafbeelding 2023-09-19 105021
norwegian-woods-levkartcreative-2
tokio-levkartandcreative
Schermafbeelding 2023-09-19 105233
sunsetatthekeys-levkartcreative
whatsappimage2022-10-22at112034pm

Lisa van Kooij

schilderijen
Lisa van Kooij begon haar schildercarrière met expressief werken (kleurrijke stillevens op tafel met drukte en wanorde) en kleurrijke abstracte werken. Naast deze schilderijen zijn er ook klassieke, meer realistisch geschilderde werken gemaakt. Na veel trial and error, kan gezegd worden dat haar passie bij de abstracte kunst is gaan liggen, ofwel het moderne. Binnen de kunsten die ze maakt, haalt Lisa haar inspiratie uit de schoonheid van de natuur. Daarbij focust zij zich op de verschillende landschappen, zonsondergangen en/of de prachtige kleurrijke luchten.

ron m
ronm 5
ronm 3
ron m4
ron m 2
ron m 1

Ron Moret

beeldend kunstenaar
Geboren in 1957 in de Jordaan van Amsterdam, woont en werkt in Bergen NH. Hij is autodidact die op zijn veertigste actief in de kunst terecht kwam. Daarvoor verzamelde hij alleen. ‘Ik werk in martiaal staal’ zegt hij zelf, ‘ik ben van niets in een nooit meer stoppende groei terecht gekomen’.

blooming meets new talent

Wanneer we het hebben over new talent hebben we het niet over leeftijd. We hebben het over nieuwe kunstenaars die aan het begin van hun carrière staan. Dit kan op elk moment in hun leven zijn, want bloeien en creëren heeft niets met leeftijd te maken. Al het new talent is op hun eigen manier verbonden met Kunstenaarsdorp Bergen en met de kunstenaars die ze aan de hand hebben genomen. 

Juliëtte van den Dool

objecten 
Juliëtte van den Dool – van Hierden studeerde in 2013 af als Docent Beeldende kunst en vormgeving aan hogeschool Windesheim Zwolle. Een onderdeel van haar beeldend afstudeerwerk was een grotendeels geborduurde Facebookpagina met een beamerprojectie, waarin zijzelf bordurend te zien is. Geboeid door diverse ambachten, geeft Juliëtte inmiddels al jaren les op diverse middelbare scholen. Het is haar doel haar passie voor handwerk over te brengen in haar Handvaardigheidslessen.

Gemiddeld ontvangen we 65 appjes en sturen we 30 appjes per dag, maar een 31-jarige zoals de maker ontvangt gemiddeld 150 appjes en stuurt zo’n 60 appjes. Denken we goed na over wat we sturen? Werkt de snelle digitale communicatie positief mee aan onze relaties? Nemen we nog de tijd om ons in te leven en te kunnen reflecteren? Letter voor letter borduren duurt zoveel langer dan simpel een appje sturen. Je bewust zijn van de woorden die je zo snel typt. Het geeft tijd om na te denken over gehaaste communicatie. Juliëtte heeft al tientallen berichtjes geborduurd.

Juliette

Max Koetzier

film
Een onwerkelijk idee hebben en dit uitwerken tot een werk waar je werkelijk trots op bent + dat het niet eens als werk voelt… dat gevoel staat voor mij op nummer 3 van de lekkerste gevoelens ooit. Mijn ouders zijn beiden kunstenaar, dus deze drang naar creatieve uitingen komt grotendeels voort uit mijn opvoeding. Als jochie maakte ik kunstwerkjes met het lijmpistool, als puber programmeerde ik videospellen en als student ben ik nu vooral bezig met video. Video is een kunstvorm waarin je duidelijk een verhaal kunt vertellen met veel detail. De mogelijkheid om een verhaal tot leven te brengen is voor mij het interessantst aan video; de volgende prioriteit is audio. Muziek kan een immersieve kracht hebben, deze kracht goed verwerken in videowerk komt op nummer 2 te staan van beste gevoelens ooit. De voldoening die je verdient met creatie, komt voor mij het dichtst bij een externe bron van geluk. Daarom ben ik van plan om niet te stoppen 🙂

Normaal kies ik ervoor om mezelf creatief te uiten in de vorm van video, maar ineens had ik een echt mega, echt super, echt vet idee, dus het wordt toch een installatie. De installatie is bedoeld om jou even stil te laten staan bij het verbijsterende concept van tijd. Het enige wat een mens namelijk echt bezit is tijd; alle abstracte en concrete bezittingen zijn maar uitwisselingen van deze tijd. Jouw muzieksmaak ontwikkelt zich alleen als je er tijd aan spendeert en het geld op je rekening heeft jou uiteindelijk alleen tijd gekost… Hoeveel tijd spendeer je aan bezigheden waar je gelukkig van wordt? En hoeveel spendeer je aan shit waar je niet gelukkig van wordt? Tijd is het meest waardevolle wat wij hebben, neem dus de tijd… om even… over jouw tijd na te denken.

261335828_1452629271917743_9088792323018549813_n

Marleen Bouma-Kalshoven

beeldend werk – fotografie
De opleiding fotografie deed ik nog in de analoge tijd. Daarna volgden vele jaren teken- en schilderles en raakte ik mijn camera niet zoveel aan.Toen mijn leven tijdens corona noodgedwongen tot stilstand kwam begon ik opnieuw te fotograferen: ditmaal volledig digitaal. Zónder verwachting en zónder vastomlijnd doel fotografeerde ik wat ik tegenkwam. En dát pad – spelen met beeld – bewandel ik nu nog steeds.

Het experimenteren met vorm, structuur en kleur vormt de basis van mijn beeldende werk; het mezelf uitdagen en verrassen door steeds een stapje verder te gaan richting abstractie of vervreemding. Mijn werken laten veelal details zien, onder meer van interieurs zoals Het Hof. Door het gebruik van heldere kleuren, sterke beeldelementen en/ of spannende uitsneden ontstaat een eigen weergave van de werkelijkheid, met soms schilderachtige elementen.

20230414_211430_100%

ontdek onze restaurants

cultureel genieten bij blooming
cultureel genieten bij blooming

ontdek blooming

Blijf overnachten in een van onze comfortabele kamers zodat je meerdere dagen kan genieten van al het moois en bijzonders tijdens de Kunst10Daagse. Bekijk ons aanbod kamers en arrangementen en geniet van blooming bij blooming.

hotel blooming

blooming-hotel-natuurgebied