Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

ontdek hoe wij het doen

blooming omarmt Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) als een officieel onderdeel van haar bedrijfscultuur. Sinds 2018 heeft blooming een MVO-adviseur en werkgroep opgericht om actief bij te dragen aan het oplossen van maatschappelijke problemen, van milieu tot arbeidsomstandigheden.

you made it

MVO zit in ons DNA

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is een officieel onderdeel van blooming, het stroomt door onze aderen en is een essentieel onderdeel van het blooming DNA. Vanaf 2018 hebben wij precies daarom een adviseur MVO aangesteld die samen met de collega’s van alle verschillende afdelingen een werkgroep vormt om het sociaal- en maatschappelijk beleid van blooming vorm te geven. MVO staat voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dit betekent dat wij verantwoordelijkheid willen dragen voor maatschappelijke problemen zoals vervuiling, klimaatverandering, arbeidsomstandigheden, zorgen voor de omgeving en sociale ondersteuning van alle betrokkenen bij je organisatie.
MVO begint met dat bedrijven proberen deze problemen niet groter te maken. Maar bij blooming gaan wij een stap verder. Wij streven ernaar een bijdrage te leveren aan het oplossen van deze problemen. En daarom houden wij altijd rekening met de maatschappelijke effecten van onze activiteiten. Dat geldt voor alle bedrijfsprocessen: zowel voor inkoop, productie, verkoop en onderhoud als voor HR en marketingcommunicatie. Daarom is MVO voor ons geen project, maar een brede kijk op de kernactiviteiten van onze onderneming.
Hieronder zie je hoe blooming dit in de praktijk brengt.
blooming-hotel-achteraanzicht(1)

brasserie terras
wat wij belangrijk vinden

chef Roel Oostrum

groente uit eigen tuin

De Hoftuin bevindt zich bij blooming landgoed Het Hof, een idyllische locatie midden in het bos van Bergen, en biedt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een bijzondere plek om zinvol bezig te zijn. De groenten en kruiden die wij in onze keuken gebruiken komen allemaal uit de Hoftuin. Hierdoor zijn ze biologisch en altijd 100% vers.

lees meer over onze Hoftuin

blooming-hotel-achteraanzicht(1)
zelfstandig werkend kok blooming

blooming stichting

Stichting blooming is als eigenaar van de blooming bedrijvengroep verantwoordelijk voor het ontwikkelen van sociale en maatschappelijke projecten. Het uitgangspunt is om de winsten van de blooming bedrijven te herinvesteren in de vorm van maatschappelijk verantwoorde projecten of samenwerkingsverbanden, in de organisatie zelf en in haar personeel.

lees meer over blooming stichting

onze duurzame producten