reserveer een tafel bij Het Hof in Bergen

restaurant Het Hof

Met welk gezelschap dan ook, samenkomen bij Restaurant Het Hof is een ervaring die je niet snel zal vergeten. Restaurant Het Hof in Bergen is elke donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag open voor koffie & gebak, een borrel en culturele diners. De locatie midden in een Natura 2000-gebied, het historische landgoed, het monumentale herenhuis met schilderachtig interieur en natuurlijk de biologische moestuin maken van een avond tafelen bij Restaurant Het Hof een gedenkwaardige avond die smaakt naar meer.

Het Hof - 2023- 24 - GittaPolak

openingstijden restaurant

donderdag | koffie & lunch |  va. 10:00 uur
vrijdag | koffie, lunch & diner* |  va. 10:00 uur
zaterdag | koffie, lunch & diner* |  va. 10:00 uur
zondag | koffie & lunch |  va. 10:00 uur

*gelieve vooraf te reserveren

bekijk de dinerkaartbekijk de lunchkaart

de Hoftuin
maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 16:00 uur*

besloten evenementen of bijeenkomsten
elke dag open, beschikbaarheid op aanvraag

Restaurant Het Hof in Bergen is open voor zakelijke bijeenkomsten, particuliere evenementen, lunch en diner. Heb je een vraag of wil je een evenement bij Het Hof organiseren? Neem gerust contact met ons op, wij helpen je graag!

*Onze collega’s van Scorlewald zijn dagelijks hard aan het werk in de Hoftuin. Wanneer de poort van het landgoed open staat kan je gerust een kijkje nemen in onze biologische moestuin. Let wel op, wanneer de tuinders naar huis gaan kan het zijn dat ze de poort afsluiten. Denk hier om bij het parkeren van je fiets bij Het Hof.

Restaurant Het Hof is cashfree, daarom vragen we je met pas of mobiel te betalen.

gastronomische hoogstandjes

lange-tafel-lunch mei 2024-15
Het Hof - 2023- 32 - GittaPolak
Het Hof - 2023- 39 - GittaPolak
lange-tafel-lunch mei 2024-10
Het Hof - 2023- 6 - GittaPolak
Het Hof - 2023- 11 - GittaPolak
Het Hof - 2023- 25 - GittaPolak
Het Hof - 2023- 41 - GittaPolak
Het Hof - 2023- 24 - GittaPolak
evenementenlocatie-het-hof9
evenement-organiseren-het-hof
evenementenlocatie-het-hof13
dineren-uit-eigen-moestuin
eten-drinken-blooming-restaurant5
eten-drinken-blooming-restaurant4
vergaderlocatie-Het-Hof-in-Bergen-(12)
de Hoftuin bij Het Hof
tuinieren-het-hof-hoftuin
hoftuin-scorlewald-blooming
lange-tafel-lunch mei 2024-10
lange-tafel-lunch mei 2024-11
anno 1641

ontdek de rijke geschiedenis van Het Hof

verder lezen
een eeuwenoud monument

Niet alleen het herenhuis, het gehele landgoed maar ook de Slangenmuur, de Hoftuin en de oude loopbrug staan op de monumentenlijst.

leer meer
monument-Het-Hof-klein
midden in een Natura-2000 gebied

Het Hof ligt te midden van het Natura-2000 gebied 'het Bergerbos'. Als onderdeel van het Natura-2000 netwerk wordt het Bergerbos zorgvuldig beschermd en beheerd om de habitats van talrijke zeldzame planten- en diersoorten te behouden, waardoor het een ware oase van natuurlijke pracht en biodiversiteit is.

kom op de fiets of lopend naar Het Hof

Het Hof staat in een natuurgebied en het landgoed is niet ingericht voor auto's en verkeer. Daarom verzoeken wij al onze bezoekers vriendelijk om lekker lopend of op de fiets naar Het Hof te komen.

Het Hof en de Volkshogeschool

De grondlegging van de blooming cultuur is in 1939 ontstaan met de oprichting van de Volkshogeschool Nederland.

meer over onze oorsprong
Jerome Bech2
Kunstexposities

de blooming Gallery in Het Hof

In en rondom Het Hof zijn continue bijzondere kunstexpo's te bewonderen. Van schilders tot beeldend kunstenaars en fotografen.

meer info

uit de biologische moestuin

Zaaien, composteren, oogsten, harken, maaien, snoeien, schoffelen en boontjes doppen. Of het nu zomer is, of winter.. in de mooiste tuin van Bergen is altijd wat te doen. De Hoftuin bevindt zich naast Het Hof en biedt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een bijzondere plek om zinvol bezig te zijn. In De Hoftuin komen twee werelden samen. Die van de kok en die van de tuinder. De chef-kok van Restaurant Het Hof kookt naar aanbod. “Dagelijks loop ik door de moestuin en bespreek met tuinman Simon wat er die dag geoogst kan worden. Onze samenwerking is uniek”.

“In De Hoftuin, waar tuinieren een maatschappelijke functie heeft, komt dit alles samen. Het is prachtig te zien hoeveel liefde onze deelnemers in de tuin leggen. Of ze nu aardbeien plukken, een meiknol uit de aarde halen, of het pad aanharken, ik merk dat ze happy zijn. De Hoftuin is een oase van rust, omsloten door groen, zonder prikkels van buitenaf.”

~ tuinman Simon

verder lezen over de Hoftuin

vanmorgen geoogst, vanmiddag op het menu

eten uit eigen hoftuin vergadering blooming
hoftuin-insecten-bloemen
geschiedenis-hoftuin-volkshogeschool
hoftuin-scorlewald-blooming
hoftuin-blooming-scorlewald
hoftuindiner-bij-Het-Hof
dineren-uit-eigen-moestuin
de Hoftuin bij Het Hof
de Hoftuin bij blooming Het Hof
de hoftuin blooming
hof luchtfoto met tuin
de kas in de hoftuin blooming
de Hoftuin bij het hof

laat de auto thuis

Omdat we veel waarde hechten aan een respectvolle omgang met de natuur en onze medemensen, vragen we je vriendelijk om te voet of met de fiets te komen. Het monumentale Hof is gevestigd midden in een Natura 2000-gebied en daardoor niet geschikt voor gemotoriseerd vervoer. Er zijn parkeerplaatsen, maar die houden wij het liefst beschikbaar voor gasten die slecht ter been zijn of van ver moeten komen. Woon je in de buurt? Kom dan lekker met de fiets of te voet. Namens blooming en de natuur, dank je wel!

Omgeving blooming - 2023 - 5 - ©GittaPolak

organiseer een vergadering of feest bij Het Hof

Het Hof is meer dan een restaurant in Bergen. Niet alleen directies en besturen trekken zich graag terug op deze prachtige vergader- en evenementenlocatie, Het Hof maakt ook dierbare privémomenten bijzonder en is een zeer geliefde trouwlocatie. Het Hof, met 4 vergaderzalen, twee restaurants, private dining rooms en fraaie boardrooms is zowel exclusief als deels af te huren.

schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte gehouden worden van al het nieuws over blooming en ons restaurant in Bergen? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief.