expositie Het Hof

Carina Wagenaar

Bezoek vanaf 12 juli 2024 de nieuwe expositie in Het Hof by blooming met werk van Carina Wagenaar. Kunstenares Carina Wagenaar (NL, 1969) studeerde af aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Haar werken zijn geïnspireerd door cameeën, kant, relikwieën en symboliek. Ze vertaalt uitdrukkingen van gevoelens, gedachten, spiritualiteit en gebeurtenissen in deze monumentale medaillonkunstwerken.

Op vrijdag 12 juli vertelt Carina Wagenaar jou alles tijdens het diner met de Kunstenaar. Terwijl jij geniet van de kunstwerken op je bord vertelt Carina alles over de kunst om je heen en waar ze al haar inspiratie voor haar stukken vandaan haalt.

Carina-vierkant-foto-halfbew-300x300

Carina Wagenaar

‘Mijn werk gaat voornamelijk over het uitdrukken van de identiteit van het moment. Ik probeer objecten te creëren die een stilstand vertegenwoordigen in hun fysieke verschijning, essentie en representatie. Tijdens mijn werkproces gebruik ik vormen en structuren, haal ze uit elkaar, gebruik fragmenten, transporteer ze naar een nieuwe context en verander ze in nieuwe objecten. Ik ben altijd geïntrigeerd geweest door de schoonheid van dingen, storytelling en de mystieke wereld om ons heen. In mijn werk wil ik een vluchtig moment vastleggen in de vele details die ons omringen en de tijd stilzetten die je misschien zoveel meer vertelt dan veel mensen denken. Een opname van de identiteit van het moment waarin objecten zijn versmolten tot een geheel in een symbolisch spanningsveld.’

Wagenaar introduceerde haar werken met een visie over het belang van details. De vorm van het medaillon is historisch gezien verbonden met een manier om waardevolle en persoonlijke dingen te bewaren. Ze vertaalt informatie en symbolen naar een nieuwe wereld: 3D en achter acrylglas. Dit alles in een herschikking van afgedankte fragmenten, gevangen in symboliek en in een nieuwe wereld die je zelf kunt ontdekken.

Het Hof by blooming - Carina Wagenaar

Carina 3
Carina 2
Carina 1
3x-photo-iced-goede-grootte-shutterstock_witte-slaapkamer-598889513-1024x576
3x-eyes-anders-uitvergrote-xl-medaillons-in-bedroom-72dpi-1024x576